EXÁMENES JQCV - 2º PERÍODO DE MATRÍCULA

 
Política lingüística obri aquest dijous el segon termini de matrícula per a realitzar proves de coneixement de valencià de la JQCV
01/09/2016

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha obert aquest dijous el termini per a matricular-se en les proves per a l'obtenció dels certificats oficials administratius de coneixements de valencià que organitza cada any la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV).

Es tracta d'un nou període de matrícula per als aspirants que no s'hagen matriculat durant el termini de matrícula del mes d'abril. No obstant això, els que s'hagen matriculat a l'abril no hauran de tornar a matricular-se novament, ja que la matrícula d'abril dóna dret a presentar-se tant en les proves de juny com en les de novembre.

D'aquesta manera, la Conselleria d'Educació recupera el segon període de matrícula per a donar una segona oportunitat als interessats a presentar-se als exàmens per a obtindre certificats oficials de coneixement del valencià de la JQCV, que des de l'any 2011 no s'havien tornat a convocar.

Les persones interessades a realitzar les proves podran presentar les seues sol·licituds entre l'1 i l'11 de setembre. Per a poder participar-hi, s'haurà de presentar l'imprés que estarà a disposició dels interessats en la Conselleria d'Educació, en les direccions territorials d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, i en la web de la JQCV , així com pagar les taxes corresponents.

Les persones que disposen d'un DNI amb certificat electrònic incorporat o de firma electrònica de l'Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana també podran fer la inscripció i el pagament de les taxes per via telemàtica en la web . En aquest cas, no serà necessari presentar la inscripció en cap registre.

En concret, el 5 de novembre es realitzaran les proves de Certificat de Coneixements Orals, de Certificat de Llenguatge Administratiu i la primera fase del Certificat de Grau Mitjà. El dia 12 de novembre se celebrarà la prova del Certificat de Grau Elemental i la primera fase de Certificat de Grau Superior. El 19 de novembre es realitzaran les proves de la segona fase del Certificat de Grau Mitjà i el Certificat de Llenguatge als Mitjans de Comunicació; i finalment, el 26 de novembre se celebrarà la segona fase del Certificat del Grau Superior i el Certificat de Correcció de Textos.

Les proves tindran lloc en 24 localitats valencianes per a cobrir la demanda de tot el territori. En concret, les localitats on tindrà lloc la prova són les següents: Alacant, Alcoi, Alzira, Benidorm, Bunyol, Borriana, Castelló de la Plana, Dénia, Elda, Elx, Gandia, Llíria, Ontinyent, Oriola, Paterna, Sagunt, Sogorb, Sueca, Torrent, València, la Vall d´Uixó, Villena, Vinaròs i Xàtiva.

Cal recordar que estan exempts del pagament de les taxes els membres de famílies monoparentals de categoria especial i les víctimes d'actes de violència sobre la dona, que se sumen a les famílies nombroses de categoria especial. A més, es bonificarà el 50 % de la taxa a aquelles persones amb discapacitat acreditada igual o superior al 33 %, als membres de famílies nombroses de categoria general i als membres de famílies monoparentals de categoria general. Així mateix, cal destacar que la Conselleria ha decidit congelar les taxes de matrícula en les proves, per la qual cosa es mantenen els preus fixats de l'any passat.

 

 
Compartir en... Compartir en Facebook Compartir en Twitter

Horario y ubicación


  Avenida Salamanca, 7 - entlo, 03005 Alicante

  965227677 - Fax. 965227677

  Lunes a viernes de 9:30 a 15:00 horas y lunes, martes y jueves de 16:00 a 19:00 horas

Esta web utiliza cookies…+info