Educació anuncia el pagament per primera vegada en la història dels sexennis al professorat interí

Educació anuncia el pagament per primera vegada en la història dels sexennis al professorat interí

04/11/2016

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha arribat a un acord amb les organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial d'Educació, STEPV-IV, FE-CCOO-PV, I FSP-UGT, per a la percepció dels sexennis per part del funcionariat en règim d'interinitat. Aquest component retributiu està relacionat amb la formació permanent del professorat i la realització d'altres activitats per a la millora de la qualitat de l'ensenyament, que fins ara sols es pagava als funcionaris de carrera.

Conseller Vicent Marzà: «Atenem una demanda històrica i, sobretot, reconeixem la importància de la formació per a tot el professorat. És important solucionar els problemes heretats del passat. És important mirar de cara a tot allò al que s'havia girat l'esquena en anys passats. Cal arribar a acords com aquest. Entre totes i tots ho hem aconseguit i aquest fet es reflecteix en els pressupostos 2017»

Educació ha tingut en compte les resolucions de totes les sentències que són favorables per a la percepció del dit component retributiu per part del interins. En concret, aquesta decisió s'ha basat tant en la interpretació que el Tribunal Suprem i El Tribunal de Justícia de la Unió Europea han donat, com en les sentències que ja han sigut dictades pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i d'altres comunitats autònomes, estimant un tractament discriminatori a la situació d'interinitat, que no és obstacle per al reconeixement del dit complement retributiu.

«La voluntat d'Educació és la d'evitar la judicialització de les relacions laborals i la dilació que comporten aquests processos. A més, des de l'administració es considera la importància que té la formació permanent per a tot el professorat, siguen funcionaris de carrera o interins, amb la intenció de millorar la qualitat de l'ensenyament», ha explicat el secretari autonòmic Miquel Soler.

Per tant, s'ha acordat iniciar el procediment per a la modificació de la Disposició Addicional Vint-i-huitena de la Llei de Pressupostos per a 2017 així com del Decret 99/2014, de 27 de juny, del Consell, pels que es regula el component retributiu relacionat amb la formació permanent del professorat i la realització d'altres activitats per a la millora de la qualitat de l'ensenyament. Aquesta modificació implicarà que, per primera vegada en la història, els interins valencians cobraran els sexennis.

 
Compartir en... Compartir en Facebook Compartir en Twitter

Horario y ubicación


  Avenida Salamanca, 7 - entlo, 03005 Alicante

  965227677 - Fax. 965227677

  Lunes a viernes de 9:30 a 15:00 horas y lunes, martes y jueves de 16:00 a 19:00 horas

Esta web utiliza cookies…+info