Estancias de formación - CV

Año 2016.Convocatòria d'estades de formació per al professorat amb atribució docent en Formació Professional i d'Ensenyances Artístiques Professionals i Esportives, en empreses, organitzacions o institucions ubicades en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana o en la resta del territori espanyol, durant l'any 2016.
 
Impresos asociats Impresos associats Versió reduïda Versió reduïda Enviar a un amic http://www.gva.es:80/ca/inicio/procedimientos?id_proc=834" title="Enviar a un amic" style="color: rgb(102, 102, 102); word-wrap: break-word; overflow: hidden;">Enviar a un amic Imprimir Imprimir
  • Què es pot sol·licitar?

    Nom del tràmit

    Convocatòria d'estades de formació per al professorat amb atribució docent en Formació Professional i d'Ensenyances Artístiques Professionals i Esportives, en empreses, organitzacions o institucions ubicades en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana o en la resta del territori espanyol, durant l'any 2016.

    Objecte del tràmit

    Les estades de formació en empreses del professorat, com a model d'intervenció en la formació del professorat, pretenen aconseguir els objectius següents:
    1. Conéixer les diferents tècniques empresarials d'anàlisi de processos (seguiment i control, presa de decisions...) i d'anàlisi d'èxits (avaluació de necessitats, formació-demanda laboral, estudis prospectius de perfils professionals...).
    2. Adquirir experiències de l'àmbit laboral en l'entorn real de treball.
    3. Potenciar l'aplicació en el centre educatiu dels coneixements i tècniques adquirides, que possibiliten l'actualització cientificotècnica del professorat a través del coneixement de procediments de treball, instrumentació, mètodes organitzatius i processos per mitjà de la integració del professorat en els diferents processos productius.
    4. Fomentar la cooperació entre els centres educatius i el seu entorn productiu per facilitar la relació del professorat objecte de la convocatòria amb el món empresarial.
    5. Conéixer les possibilitats que oferixen els mòduls de Formació en centres de treball i/o de fase de formació pràctica en empresa, estudis i tallers, a fi de facilitar la seua programació.
    6. Analitzar la viabilitat d'establir convenis de formació professional dual entre el centre educatiu i l'empresa, organització o institució.

    Inici
  • Qui pot sol·licitar-ho?

    Interessats/Sol·licitants

    1. En esta convocatòria podrà participar el professorat amb atribució docent en Formació Professional i d'Ensenyances Artístiques Professionals i Esportives que exercisca docència directa durant l'any 2016, en centres docents públics i privats concertats dependents de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Comunitat Valenciana i els assessors de formació destinats en el CEFIRE específic, de Formació Professional, Ensenyances Artístiques i Esportives.
    2. Només podrà presentar-se una sol·licitud per participant i període de realització de l'estada. 
    3. El professorat que haja participat en convocatòries anteriors i sol·licite participar en l'actual convocatòria haurà de presentar, obligatòriament, una proposta diferent del de l'estada anteriorment realitzada.

    Inici
  • Quan s'ha de sol·licitar?

    Termini de presentació

    1. Primer període: 
    Per a les estades que es realitzen entre el 2 de maig i el 31 de juliol de 2016, les sol·licituds es presentaran des de l'11 de febrer al 15 de març de 2016 a través de la pàgina web següent: http://www.ceice.gva.es/per/es/sfp_0_sfp.asp 


    2. Segon període: 
    Per a les estades que es realitzen durant els mesos d'octubre i novembre de 2016, s'obrirà un nou termini de presentació de sol·licituds d'acord amb la convocatòria que es farà pública durant el mes de setembre en esta pàgina web: http://www.ceice.gva.es/per/es/sfp_0_sfp.asp

    Inici
  • On s'ha d'anar?

    Presencial

    1. Els sol·licitants que desitgen participar hauran d'omplir la sol·licitud per via telemàtica, utilitzant els formularis que estaran a la seua disposició en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport / Formació del Professorat: http://www.ceice.gva.es/per/es/sfp_0_sfp.asp
    - Accés web a la convocatòria: http://www.ceice.gva.es/per/es/sfp_40_estanciasFP.asp
    Una vegada omplits, s'enviaran via en línia i s'imprimiran els documents preceptius resultants. 
    Els dits documents, una vegada firmats i segellats com corresponga, seran escanejats i enviats a través de la mateixa plataforma telemàtica. 

    2. A més, es presentaran en suport paper, en original o còpia compulsada, preferentment en el Registre General de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport o en qualsevol dels llocs i pels procediments als quals fa referència l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, modificat per la Llei 4/1999. Si, fent ús d'eixe dret, l'expedient és remés per correu, es presentarà en sobre obert perquè la instància siga datada i segellada pel funcionari de Correus abans que procedisca a la seua certificació.

    3. Serà motiu d'exclusió la falta de comunicació telemàtica de la sol·licitud, així com la no presentació de la sol·licitud i la documentació requerida en un registre públic per part dels participants en el dit termini.

    REGISTRE GENERAL DE LA CONSELLERIA D'EDUCACIÓ, INVESTIGACIÓ, CULTURA I ESPORT
    AVDA. CAMPANAR, 32Ver plano
    46015 Valencia 
    Tel: 961970062

    Inici
  • Què s'ha de presentar?

    La documentació necessària per a optar a les estades formatives en empreses, organitzacions o institucions, a omplir segons formularis facilitats en la web abans indicada, es dirigirà al Servici de Formació del Professorat i constarà de:

    1. Sol·licitud. 

    2. Proposta d'estada (serà suficient la comunicació telemàtica, i no serà necessària la seua presentació en suport paper), on s'especificarà: 
    a) Objectius generals.
    b) Característiques de l'empresa.
    c) Justificació de l'elecció de l'empresa, organització o institució.
    d) Programació de les activitats, període previst de realització (duració) i temporalització.
    e) Relació existent entre competències professionals, personals i socials de les ensenyances de la família professional a la qual pertany i les possibilitats tècniques i organitzatives de l'empresa, organització o institució.

    3. Autorització de l'empresa, organització o institució on es realitzarà l'estada formativa. En el cas d'haver designat tutor, s'indicaran les seues dades personals en el document.

    4. Certificació de la secretaria del centre en què conste:
    a) Situació administrativa del professorat sol·licitant.
    b) Ensenyances i matèries o mòduls que impartix.
    c) Horari a complir en el centre.

    Impresos associats

    Sol·licitud d'estades de formació per al professorat amb atribució docent de Formació Professional i d'Ensenyances Artístiques Professionals i Esportives en empreses, organitzacions o institucions

    Inici
  • Com sol·licitar-ho?

    Passos

    1. Instrucció i Comissió de Selecció:
    El òrgan instructor de la present convocatòria serà el Servici de Formació del Professorat.
    Com a òrgan col·legiat en el procés de valoració i selecció de les propostes d'estades es constituirà una comissió de selecció i seguiment, integrada pels següents membres que emetrà un informe en què es concrete el resultat de l'avaluació. La comissió estarà constituïda per:
    President:
    - El cap del Servici de Formació del Professorat o persona en qui delegue. 
    Vocals:
    - Un/a representant de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyances de règim especial. 
    - Dos assessors/ores del CEFIRE específic, de Formació Professional, Ensenyances Artístiques i Esportives. 
    Secretari:
    - Un funcionari/ària del Servici de Formació del Professorat. 

    2. Proposta motivada de resolució:
    El Servici de Formació del Professorat, a la vista de l'expedient i de l'informe de la comissió de selecció formularà la proposta de resolució provisional, que es farà pública a través de la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Servici de Formació del Professorat. 
    S'obrirà un termini de deu dies, a comptar de l'endemà de la seua publicació per a presentar al·legacions davant de la comissió, que es realitzaran a través de la pàgina web abans indicada. 
    Examinades les al·legacions adduïdes, si és el cas, pels interessats, el Servici de Formació del Professorat formularà proposta de resolució definitiva al Secretari Autonòmic d'Educació i Investigació.

    3. Resolució definitiva:
    Vista la proposta del Servici de Formació del Professorat, el Secretari Autonòmic d'Educació i Investigació aprovarà la selecció definitiva de les estades de formació, la qual serà serà notificada als interessats a l'adreça de correu electrònic indicat en la documentació presentada i publicada en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Servici de Formació del Professorat. 

    4. Renúncies:
    Si hi ha causes justificades que impedisquen la incorporació del professorat a l'empresa, organització o institució es podrà renunciar a l'estada. La renúncia es presentarà en el Registre General de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, o per qualsevol dels mitjans previstos en la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i Procediment Administratiu Comú.
    La no incorporació a l'empresa, organització o institució, o el seu abandó abans de la finalització sense causa justificada, suposarà la renúncia a la participació en estes estades formatives durant els dos anys següents.

    5. Seguiment, avaluació i certificació:
    El CEFIRE específic, de Formació Professional, Ensenyances Artístiques i Esportives, realitzarà el seguiment, avaluació i certificació d'estes estades formatives.
    Per a l'avaluació de la realització de l'estada, el participant enviarà la memòria final, que inclourà la documentació següent:
    a) Certificació, firmada i segellada, de l'empresa, organització o institució acreditant la realització de l'estada, especificant les hores totals, les dates i lloc de realització. Podrà utilitzar-se el model facilitat en la web de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Servici de Formació del Professorat. 
    b) Objectius aconseguits a la finalització de l'estada.
    c) Desenrotllament de l'estada. En este apartat es farà constar el treball realitzat en les diferents fases de la mateixa, així com les implicacions organitzatives que ha suposat el seu desenrotllament.
    d) Conclusions i suggeriments. Es reflectiran els èxits de l'estada i la seua incidència en la docència directa, la valoració del procés seguit i del producte aconseguit, i les propostes que, per al futur, es deriven de la seua realització.
    La dita documentació es remetrà via en línia en la pàgina de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Servici de Formació del Professorat, utilitzant els mitjans facilitats pel servidor. Per a això, el certificat d'acreditació de l'estada referit en l'apartat a) haurà de ser escanejat, i la resta de documentació corresponent als apartats b), c) i d) serà enviada directament en un únic fitxer, preferentment en format OpenDocument o PDF.
    El termini per a l'entrega d'esta documentació serà de 15 dies hàbils comptats a partir del següent al de la finalització de l'estada. Per a procedir a la seua avaluació la dita documentació haurà d'estar completa i ben omplida.
    Una vegada estudiada la documentació remesa, el CEFIRE específic, de Formació Professional, Ensenyances Artístiques i Esportives, realitzarà els informes de seguiment i elaborarà l'acta final d'Avaluació.
    Als assistents li'ls certificarà pel dit CEFIRE les hores totals de duració de l'estada realitzada indicades en l'acta final d'Avaluació, fins a un màxim de 50 hores, d'acord amb el que establix l'article 14 d'Orde 65/2012, de 26 d'octubre, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, que establix el model de formació permanent del professorat i el disseny, reconeixement i registre de les activitats formatives, amb indicació de l'empresa, les hores i la data de realització.

    Les empreses, organitzacions o institucions rebran d'ofici un certificat acreditatiu de la seua col·laboració de la Secretària Autonòmica d'Educació i Investigació. Així mateix, podran rebre este certificat, prèvia petició dirigida al Servici de Formació del Professorat, les persones o tutors designats per l'empresa, organització o institució en l'atenció al programa d'estades formatives, que figuren en el document d'autorització per a la realització de l'estada formativa.

    Inici
  • Informació complementària

    * ELECCIÓ D'EMPRESA, ORGANITZACIÓ O INSTITUCIÓ
    - L'estada podrà realitzar-se en una empresa, organització o institució ubicada en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana o en la resta del territori espanyol, en la qual el mateix professorat participant haja concertat particularment l'estada. 
    - En el cas que el concert es realitze amb una empresa, organització o institució, el titular o representant legal de l'empresa proposada no ha de ser familiar, fins al segon grau de consanguinitat o afinitat, del professorat sol·licitant.


    * DURACIÓ I PERÍODES DE REALITZACIÓ 
    - El temps de l'estada formativa per a esta convocatòria serà com a mínim de 20 hores i com a màxim de 50 hores. En tot cas, es computaran un màxim de 8 hores diàries i un màxim de 30 hores setmanals.
    L'estada formativa podrà realitzar-se durant un dels períodes següents:
    . Primer període, curs escolar 2015-2016: Entre el 2 de maig i el 31 de juliol de 2016. 
    . Segon període, curs escolar 2016-2017: Entre el 3 d'octubre i el 30 de novembre de 2016. 
    L'horari de realització de l'estada no podrà coincidir amb l'horari lectiu del professor i estarà condicionat a les circumstàncies productives de les empreses.


    * VINCULACIÓ AMB L'ORGANITZACIÓ O INSTITUCIÓ O EMPRESA D'ACOLLIDA
    - Durant el període d'estada formativa, el professorat no tindrà cap vinculació o relació laboral amb l'empresa, organització o institució d'acollida, ni podrà ocupar un lloc de treball dins del seu quadro de personal, per la qual cosa queda exclòs de la legislació laboral vigent.
    - La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport subscriurà una pòlissa d'assegurança d'accidents per a cobrir les possibles contingències del professorat en formació pràctica, durant el període de realització de l'estada.

    Criteris de valoració

    1. Professors/ores participants:
    - Adequació als cicles formatius corresponents dels objectius plantejats en la proposta d'estada (fins a 2 punts).
    - Actualització en determinats aspectes tècnics l'especificitat de la qual fa difícil l'accés a ells per altres mitjans (fins a 3 punts).
    - Idoneïtat de les matèries susceptibles de ser impartides pel professorat sol·licitant, d'acord amb els objectius plantejats i l'empresa seleccionada (fins a 5 punts).

    2. Interés i qualitat de la proposta d'estada presentada:
    - Idoneïtat de l'empresa seleccionada per a la consecució dels objectius de l'estada (fins a 5 punts).
    - Adequació de la proposta a l'entorn productiu del centre educatiu del professorat participant (fins a 5 punts).

    Per a ser seleccionada, l'estada ha d'obtindre un mínim de 5 punts en cada un dels subapartats anteriors.

    Enllaços

    Web de la convocatòria

    Inici
  • Fonts jurídiques i/o documentals

    Normativa

    - Resolució de 28 de gener 2016, de la Secretaria Autonòmica d'Educació i Investigació, per la qual es convoca la realització d'estades de formació per al professorat amb atribució docent en Formació Professional i d'Ensenyances Artístiques Professionals i Esportives, en empreses, organitzacions o institucions ubicades en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana o en la resta del territori espanyol, durant l'any 2016 (DOCV 10/02/2016).

    Llistat de normativa

    Vegeu la Resolució de 28 de gener de 2016

 
Compartir en... Compartir en Facebook Compartir en Twitter

Horario y ubicación


  Avenida Salamanca, 7 - entlo, 03005 Alicante

  965227677 - Fax. 965227677

  Lunes a viernes de 9:30 a 15:00 horas y lunes, martes y jueves de 16:00 a 19:00 horas

Esta web utiliza cookies…+info